Autoimme Telia Finlandia kehittämään tiedolla johtamista

Telia on uuden sukupolven helppoutta ja saumattomuutta edistävä kansainvälinen ja paikallisesti vahva operaattori, joka kehittää tiedolla johtamistaan moderneja visualisointityökaluja hyödyntäen. Apua tähän työhön on tarjonnut Profit Software vuosien kokemuksella raportoinnin konsultoinnista.

 

laurihalkola-teliarefe-225x300-7946264
Lauri Halkola, Head of Reporting at Telia Finland

— Profit Software on toiminut yhtenä Telia Finlandin keskeisistä yhteistyökumppaneista QlikView-raportoinnissa vuodesta 2011 lähtien, jolloin järjestelmän ensimmäiset osat otettiin käyttöön, sanoo Lauri Halkola, Telia Finlandin Head of Reporting. — Työkalua hyödynnetään monien erilaisten visuaalisten raporttien tuottamisessa sekä sisäisiin että ulkoisiin tarpeisiin. Käytössä on myös QlikView-raportoinnin karttalaajennus ja NPrinting. Raporttien kehittämisen lisäksi he ylläpitivät Telia Finlandin QlikView-ympäristöä vuoteen 2016 asti.

Telia Finland on viime vuosina uudistanut merkittävästi digitaalisia palveluitaan. Osana Telian yritysasiakkaille tarjottavan asiakasportaalin uudistusta Profit Software toteutti portaaliin laskutusraportointipalvelun. Palvelun kautta yritysasiakkaat pääsevät seuraamaan laskutusta sekä tutkimaan omia tietojaan suoraan raporteilta. Ratkaisussa on hyödynnetty monipuolisesti Qlik Analytics Platformia.

Tiedolla johtaminen on Telia Finlandille tärkeää, sillä syvällinen asiakasymmärrys ohjaa toimintaa kaikissa yksiköissä. Halkolan mukaan Qlikin tuoteperhe valikoitui Telian visuaalisen raportoinnin työkaluksi kilpailutuksen ja pilottikäytöstä saatujen hyvien kokemusten pohjalta.

 

Joustavuutta ja kumppanuutta

— Profit Softwarella on hyvä palveluasenne ja joustava tapa toimia, Lauri Halkola sanoo. — Toiveitamme ja tarpeitamme on koko ajan aidosti kuunneltu ja toimintatapoja on kehitetty yhdessä, mihin olemme erittäin tyytyväisiä. On todella arvokasta voida kertoa avoimesti kumppanille esimerkiksi tietyn tyyppisen osaamisen tarpeesta, Halkola kiittää.

— Heillä on syvällistä datantuntemusta. Arvostamme myös sitä, että Profit Software kehittää omien asiantuntijoidensa osaamista ja tuntee viimeisimmät tiedolla johtamisen trendit, Halkola toteaa. — He ovat esitelleet oma-aloitteisesti ja rohkeasti uusia ratkaisuja ja tulevaisuuden mahdollisuuksia, esimerkiksi Liigan Analytiikkapalvelun, Halkola sanoo.

Telia Finlandin ja Profit Softwaren yhteistyö jatkuu yhä monipuolisesti sekä QlikView että Qlik Sense -työkaluja hyödyntäen.

Telia Finland kuuluu kansainväliseen Telia Company -konserniin ja on toiminut Suomessa jo vuodesta 1855. Telia sijoittaa vuosittain suomalaisiin yhteyksiin noin 200 miljoonaa euroa ja tarjoaa töitä noin 3 300 ihmiselle. Vuoden 2016 lopussa Telian oli valinnut operaattorikseen Suomessa noin 4,3 miljoonaa liittymäasiakasta.