Asiakastarina

Pohjantähti ja Evitec Solutions – vuosikymmenten yhteistyö siivittää vakuutustoimijan innovaatioita

Evitec Solutions on ollut Pohjantähden pitkäaikainen kumppani jo vuodesta 1994 lähtien. Lähes 30 vuotta kestäneen yhteistyön aikana Evitec Solutionsin asiantuntijat ovat kehittäneet ja uudistaneet Pohjantähden vakuutusjärjestelmiä vastaamaan niin nykypäivän kuin tulevaisuudenkin tarpeita. Yhdessä kehitetyn järjestelmän mahdollistamana Pohjantähti lanseerasi keväällä uuden Terveysvakuutuksen.

Pohjantähden ja Evitec Solutionsin yhteistyön kulmakiviä ovat joustavuus, luottamus ja innovatiivisuus. Yhdessä on kehitetty moderni vakuutusjärjestelmä, joka mahdollistaa vakuutustuotteet, jotka vastaavat asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin. Järjestelmä on suunniteltu modulaarisesti, mikä mahdollistaa sen mukautumisen tulevaisuuden vaatimuksiin ja teknologisiin muutoksiin.

Ketterästi kehittyvä järjestelmä, ihmisen kokoiset vakuutustuotteet

Pohjantähti on aina panostanut asiakaslähtöisyyteen ja henkilökohtaiseen palveluun. Uuden järjestelmän avulla Pohjantähti pystyy tarjoamaan asiakkailleen vakuutuskokonaisuuksia, jotka vastaavat heidän yksilöllisiin tarpeisiinsa eri elämäntilanteissa.

Järjestelmä mahdollistaa myös sähköisen asioinnin ja asiakastoimintojen automatisoinnin. Ketterä kehitystapa varmistaa sen, että tekniset ratkaisut tuottavat nopeasti arvoa sekä ovat laadukkaita ja joustavia, mikä helpottaa markkinoille pääsyä. Tämä avaa ovia myös uusien ja innovatiivisten tuotteiden kehitykselle.

 Elina Kotilainen, Pohjantähden liiketoimintajohtaja toteaa:

 — Lanseerasimme keväällä uuden terveysvakuutustuotteen, mikä ei olisi ollut mahdollista ilman meidän tarpeisiimme tehtyä järjestelmäkokonaisuutta. Evitec Solutionsin kehittämä, moitteettomasti toimiva järjestelmä on tuonut meille valtavasti lisäarvoa, sillä se on joustava ja mukautuu asiakkaidemme tarpeisiin nopeasti.

Vakuutusalalla tietojen täytyy olla helposti saatavilla. Evitecin kehittämän järjestelmän avulla tietoa voi tuottaa Pohjantähden omalle tiimille, kumppaneille ja asiakkaille.

 Kotilainen jatkaa:

— Vahva strategiamme on tarjota henkilökohtaista palvelua niin, että jokaisella asiakkaalla on oma vakuutusihminen. Järjestelmä tukee asiantuntijan keskittymistä asiakkaan tarpeisiin ja asiointitilanteeseen.

Jukka Grönroos, Pohjantähden tietohallintojohtaja sanoo:

—Yhdessä kehittämämme järjestelmä ei ole pelkästään sovellus, vaan vakuutustoiminnan sydän, minkä vuoksi sen on oltava kytkettynä mahdollisimman moniin liiketoiminnan prosesseihin, jotta toiminta on sujuvaa. Pohjantähden asiakkaalle tämä näkyy parempina palveluina. Kun tieto välittyy vaivattomasti, se parantaa monin tavoin asiakaskokemusta.

Kuvituskuva: Pohjantähti

Luotettava ja vakaa järjestelmä, innovatiivinen arkkitehtuuri

Yksi yhteistyön tärkeimmistä saavutuksista on vakaa ja luotettava järjestelmä, joka tukee Pohjantähden liiketoimintaa ja strategiaa. Innovatiivinen arkkitehtuuri mahdollistaa vanhan ja uuden järjestelmän rinnakkaisen käytön, mikä vähentää migraatio- ja käyttöönottovaiheen riskejä. Käyttöönotto tehtiinkin täysin ilman katkoja palveluissa Pohjantähden asiakkaille.

Tulevaisuudessakin kehitystyötä voi järjestelmään tehdä joustavasti taustalla, oli kyse pienistä tai isoista muutoksista. Aikaa kestävät ja modernit teknologiat on valittu tukemaan kasvavia asiakasmääriä ja vapauttamaan resursseja liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Skaalautuvuus ja jatkokehittämisen tekeminen helpoksi on tärkeää tulevaisuuden ratkaisuja mietittäessä. Grönroos lisää:

 — Maailma ja markkina muuttuu, joten on kyettävä vastaamaan uusiin tarpeisiin ketterästi – ja tämä on mahdollista yhdessä tekemisen ansiosta.

Ei pelkkää digipuhetta

Pohjantähti on ”ihmisen kokoinen vakuutusyhtiö”. Grönroos avaa:

— On tärkeää huomioida, että vaikka keskustellaan tietojärjestelmistä ja digitalisaatiosta, on olennaista säilyttää ihmislähtöinen lähestymistapa. Asiakkaan tarpeet ovat aina etusijalla. Kun järjestelmät tukevat tätä, se ei ole pelkkää digipuhetta, vaan todellista asiakaskokemuksen parantamista.

Onnistuneet projektit eivät tapahdu itsestään. Evitec Solutionsilla korostetaan yhteistyötä, keskustelua ja kysymistä matalalla kynnyksellä sekä liiketoiminnan syvällistä ymmärrystä. Tavoitteena on määritellä yhdessä tarpeet ja sitten toimittaa se, mitä on luvattu, jopa ylittää odotukset. Pitkäaikaisessa kumppanuudessa luottamus on vahvaa ja vuorovaikutus yhdessä sparraavaa.

— Yhteistyömme on toiminut sujuvasti ja meillä on yhteinen tavoite kehittää järjestelmää asiakaslähtöisesti jatkuvasti eteenpäin. Kehittäjätiimit viihtyvät hyvin yhdessä, ja tämä näkyy sekä kehittäjän näkökulmasta että yhteistyön toiminnassa yleisesti – saamme paljon aikaan nopeasti, Grönroos sanoo.

Elina Kotilainen jatkaa:

On melko harvinaista, että näin suurta kehityshanketta viedään eteenpäin suunnitelmien mukaisesti. Tämä kuvastaa sitä pitkää ja onnistunutta yhteistyötä, jonka ansiosta voimme realistisesti ennakoida projektin etenemisnopeuden ja saamme tuloksia aikaan sovitusti. Henkilöasiakkaiden vakuutusten käsittely on nyt täysin uudistunut, ja yritysvakuutusten käsittelyä kehitetään sovelluksessa ensi vuoden aikana — kokonaisuutena tämä on huikea saavutus.

— Suurissa projekteissa on tietenkin aina haasteita, mutta olemme aina pystyneet ratkaisemaan ne ja jatkamaan eteenpäin. Hyvä yhteistyö toimii myös vaikeina aikoina, Kotilainen päättää.

Pohjantähti

Pohjantähti on turvannut suomalaisten arkea vastuullisesti jo lähes 130 vuoden ajan. Yritys elää kannattavasta, alaa nopeammasta kasvusta ja asiakkaidensa auttamisesta. Pohjantähti erottuu kilpailijoistaan yhtiönä, jonka henkilökohtaisuuteen perustuva palvelu ja poikkeuksellisen ammattitaitoiset ihmiset, vakuutusalan erikoisjoukot, mahdollistavat ylivertaisen asiakaskokemuksen.

Evitec Solutions

Evitec Solutions on pohjoismainen finanssialan ohjelmistoratkaisujen kehittäjä, konsultointipalveluiden tarjoaja ja alan rohkea uudistaja yli 30 vuoden kokemuksella. Lisäksi tarjoomaan kuuluu analytiikka- ja tiedonhallintapalveluita useille toimialoille. Evitec Solutions uudistaa asiakkaidensa liiketoimintaa yhdistämällä teknologian ja asiakasymmärryksen.