Asiakastarina

Tehokasta tiedonhallintaa luotettavan kumppanin kanssa: Vierumäki-yhtiöt kehittää tiedolla johtamisen kulttuuriaan Microsoft Fabricilla

Taustaa ja haasteet

Vierumäki-yhtiöt, tunnettu majoitus-, ravintola- ja urheiluliiketoiminnan toimija, uudisti tietovarastoinnin järjestelmänsä Evitec Solutionsin tukemana. Yritys on aikaisemmin hyödyntänyt Snowflakea, mutta tarvitsi nyt joustavamman ja integroitavamman ratkaisun.

Liiketoiminnan kasvu kiritti tarvetta parempaan analytiikkaan ja kehittää tiedolla johtamista, jonka kulmakivenä on laadukas ja moderni tietojärjestelmä. Tavoitteena oli yhdenmukaistaa käytettävät työkalut ja hyödyntää Microsoftin ekosysteemin tarjoamia mahdollisuuksia kokonaisvaltaisesti ja tehokkaasti.

Ratkaisuna Microsoft Fabric

Evitec Solutions tarjosi Vierumäki-yhtiöille ratkaisuksi Microsoft Fabricin, joka mahdollistaa saumattoman tiedonkulun eri lähdejärjestelmien välillä. Tärkeimmät datalähteet, kuten Netvisorin talousdata, Jamixin tuotannonohjausjärjestelmä sekä Hotellinx-järjestelmä yhdistettiin Fabriciin. Tämä mahdollistaa tiedon kulun Lakehouseen ja tietovarastoon, mistä tieto on käytettävissä Power BI -raportoinnissa. Näin Vierumäki-yhtiöiden henkilöstö pystyy itse kehittämään ja ylläpitämään raportointia ja analytiikkaansa.

Vierumäki-yhtiöiden Revenue Manager, Anssi Laine, kertoo kokemuksistaan:

— Fabric on helppo ja intuitiivinen käyttää, ja Microsoftin tuotteiden tuttuus ja yhdenmukaisuus helpottavat liiketoiminnan toteuttamista, Laine sanoo.

Vierumäen kuvapankki

—  Haluamme kehittää tiedolla johtamisen kulttuuriamme, joten on tärkeää pystyä hyödyntämään ravintola-, ja majoitus – ja urheiluliiketoimintaan liittyvää varaus- ja myyntidataa tehokkaasti. Fabricissa näemme hyvänä, että teknologia kehittyy edelleen ja tarjoaa meille uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessakin.

Fabricin mukanaan tuomat edut, kuten hinnoittelu, nopeus, innovointi, tekoälytuki ja kehittyneet analytiikkamahdollisuudet ovatkin vakuuttaneet maailmalla. Fabric antaa mahdollisuuden nopeuttaa perustavanlaatuisia tietojenkäsittelytehtäviä, jolloin yritys voi keskittyä edistyneempiin analytiikkaan ja niistä saataviin oivalluksiin.

Hyvä projektiviestintä mahdollistaa saumattoman siirtymän

Projektin aikana toteutettiin sujuva siirtymä Snowflakesta Fabriciin ilman merkittäviä häiriöitä tai katkoksia. Microsoft Fabric on kohtuullisen tuore teknologia; Uusia asioita tuli projektin aikana vastaan, mutta Evitec Solutionsin kokeneet Microsoft-kehittäjät navigoivat luontevasti uusilla aalloilla. Tiimi luottikin monipuoliseen tietotaitoonsa ja pystyi näin soveltamaan aikaisempaan teknologiaan pätenyttä ajattelua Fabriciin. Matalan kynnyksen viestintä asiakkaan kanssa varmisti, että suunta pysyy koko ajan oikeana. Näin tiimi tuki Vierumäki-yhtiöiden siirtymää kohti tehokkaampaa datan hyödyntämistä liiketoiminnassa.

Vierumäki-yhtiöissä ollaan tyytyväisiä Evitec Solutionsin tarjoamaan tukeen ja yhteistyöhön.

— Viestintä projektissa on ollut selkeää ja roolit hyvin määriteltyjä. Evitec Solutions on ollut luotettava kumppani meille jo aiemmin, ja olemme nytkin voineet luottaa heidän asiantuntemukseensa koko projektin ajan, Laine sanoo.

Vierumäen kuvapankki

Evitec Solutions ja Vierumäki-yhtiöt jatkavat tiivistä yhteistyötä varmistaakseen, että teknologia ja prosessit kehittyvät liiketoiminnan tarpeiden mukaan.

Evitec Solutionsin data- ja analytiikkaliiketoimintayksikön johtaja, Teemu Vainio kiteyttää:

— Jos yritys esimerkiksi tulevaisuudessa haluaa ottaa tekoälyä käyttöön, pohjalla pitää olla laadukasta dataa ja helposti integroitavissa oleva kokonaisuus. Hyvän tietovaraston rakentaminen moderneilla teknologioilla toimii perusedellytyksenä tuleville kehitysaskeleille.

Vierumäki-yhtiöt

Vierumäen alueella toimii useita eri yhtiöitä. Suurimmat yhtiöt ovat Suomen Urheiluopiston Kannatusosakeyhtiö, Vierumäki Sports ja Vierumäen Infra. Vierumäki ja Suomen Urheiluopisto keskittyy tuottamaan ja kehittämään koulutuksen, liikunnan ja huippu-urheilun kansainvälisen tason palveluita. Tätä tehtävää tukemaan Vierumäki-yhtiöt tarjoavat asiakkailleen hyvät olosuhteet eli ravinto-, lepo- ja liikuntapaikat. Työtä ohjaavat Vierumäki-yhtiöissä yhteisesti määritellyt ja sisäistetyt arvot – perinne, luonto, hiki ja hymy.

Evitec Solutions

Ohjelmistotuotantoon ja -projekteihin sekä dataan ja analytiikkaan erikoistunut pohjoismainen Evitec Solutions on toiminut jo yli 30 vuoden ajan auttaen asiakkaitaan uudistamaan järjestelmiään ja liiketoimintaansa. Yhdistämällä teknologian ja asiakasymmärryksen yrityksen yli 300 asiantuntijaa keskittyvät projekteissa aitoon kumppanuuteen ja yhdessä tekemiseen.