Suuri osa asiakkaistamme toimii pankkiliiketoiminnan, henki- ja eläkevakuuttamisen, perinnän ja varainhoidon parissa. Ratkaisumme ovat monella tapaa merkittävässä roolissa.

Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Vuonna 2020 henkivakuutusyhtiöiden maksutulot olivat Suomessa noin 4 miljardia euroa*, Profit Life & Pension -ratkaisulla (PLP) hallinnoidaan noin 20 miljardin euron arvosta varallisuutta. Toinen konkreettinen esimerkki voisi olla, että kehittämällämme kiinnitysluottopankin toiminnanohjausjärjestelmällä käsitellään arviomme mukaan lähes 50 % Suomen asuntolainoista**.

PLP-ratkaisusta on vuosikymmenten saatossa kehittynyt monipuolinen järjestelmä, jolla hallinnoidaan niin pitkäaikaissäästämis- ja eläkesäästämis- kuin henkiriskivakuutustuotteita.

bostromjani-050-7038011
Jani Boström, Product Director, Pension & Insurance solutions

– Liiketoiminnan kehittyessä ja vakuutustarpeiden muuttuessa tulee tilaus uudenlaisille tuotteille ja järjestelmille. Vakuutetuille pitää pystyä tarjoamaan yhä kattavampia itsepalveluita ja vakuuttajille yhä tehokkaampia toimintatapoja, sanoo Pension & Insurance solutions -yksikön tuotteista vastaava Jani Boström.

Samaa mieltä on Janne Takala, joka vastaa Financial Sector Solutions -yksikön tuotteista: – Lisäksi meidän järjestelmät nivoutuvat asiakkaan päässä moneen muuhun järjestelmään, joten integraatioiden pitää toimia saumattomasti.

Yhteiskunnan toimintavarmuus

Profit Softwaren tuotteilla ja palveluilla varmistetaan yhteiskunnan kriittisten toimintojen toimintavarmuus. Syksyllä julkaisimme uudistavamme Valtiokonttorin lainanhallintajärjestelmän, jolla hallinnoidaan valtion myöntämien lainojen elinkaaren hallintaa, sisältäen reskontran sekä sopimus- ja tuotehallinnan. Keväällä 2021 lainakanta oli noin 4,7 miljardia euroa.

– Näiden lainojen joukossa ovat esimerkiksi Business Finlandin yrityksille myöntämät tutkimus- ja kehitysprojektilainat, tarkentaa Janne.

Kriisitilanteisiin varautumisen merkitys on kasvanut viime aikoina.

– Esimerkiksi PLP Payments -ratkaisun osalta asiakastiedot on replikoitu. Vaikka yhteydet pankin ja vakuutusyhtiön välillä katkeaisivat, meillä on keinot kiertää tämä ja varmistaa, että asiakkaat saavat edelleen maksunsa, Jani sanoo.

takalajanne-072-9244199
Janne Takala, Product Director, Financial Sector solutions

Yhteensopivuus pohjoismaiseen markkinaan

Suomen markkinassa asema on vakiintunut ja kasvua haetaankin nyt Pohjoismaista. Kahdeksan vuotta sitten Länsförsäkringar valitsi Profit Softwaren kumppanikseen eläkkeiden maksatuksessa. Nähtävissä on, että myös kiinnitysluottopankkiratkaisulla on mahdollisuutensa Ruotsin markkinassa.

– Meidän vahvuutemme on, että olemme enemmän kuin ohjelmistotalo. Ymmärrämme mitä viranomaisvaatimukset tarkoittavat asiakkaidemme liiketoiminnan näkökulmasta ja pystymme tuomaan sen osaamisen jokaiseen asiakkuuteen, sanoo Jani.

– Kyllä tässä ollaan asiakkaiden kanssa todella syvässä vuorovaikutuksessa. Se osaltaan myös motivoi, että työskennellään niin tiiviisti asiakkaiden kanssa ja selvitetään yhdessä paras ratkaisu, päättää Janne.

 

Tutustu Profit Softwaren tarjoamiin finanssialan ohjelmistoratkaisuihin.

*) Finanssiala, Vakuutusvuosi 2020 -julkaisu

**) Mortgage Bank Manager -ratkaisun käyttäjiä ovat OP, Oma Säästöpankki, Suomen Hypoteekkiyhdistys ja S-Pankki.

Customer story

S-Pankki saa apua FRENDS-integraatioonsa Evitecin asiantuntijoilta

S-Pankilla on käynnissä integraatioarkkitehtuurin uudistaminen, jossa edistetään kerroksellista API-arkkitehtuuria ja vaihdetaan palveluiden välisiä yhteyksiä nykyaikaisempiin teknologioihin. Välineeksi integraatiomuutoksiin S-Pankki valitsi FRENDS-integraatioalustan. Tarvitsemiaan lisäkäsiä työhön pankki sai projektin edetessä Eviteciltä, jonka konsultit ovat työskennelleet projektissa alkuvuodesta 2020 lähtien.

Evitecillä on kokemusta vaativissa toteutusympäristöissä toimimisesta, myös integraatioiden osalta. FRENDS-alustan osaajia löytyy talosta useita. Yhdessä S-Pankin asiantuntijatiimin kanssa integraatiomuutokset etenevät ketterästi.

— Evitecin asiantuntijoilla on laaja näkemys ja osaaminen FRENDS-alustasta ja integraatiotekemisestä, sanoo S-Pankin IT Manager, Patrick Doepel. — Yhteistyö heidän kanssaan on joustavaa ja kehitystyö etenee sovitussa aikataulussa, Doepel jatkaa.

Lisäresurssit helpottavat esimerkiksi työnjakoa. Kun Evitecin asiantuntijat keskittyvät toteutustöihin, S-Pankin omalle tiimille jää enemmän aikaa suunnitteluun.

Yhteistyön sujuvuus varmistetaan säännöllisellä yhteydenpidolla ja Evitecin konsulttien proaktiivisella asenteella. Asioita ei jätetä roikkumaan.

— Olemme kyllä hyvin tyytyväisiä tähän yhteistyöhön, Patrick Doepel sanoo.

S-Pankki-konsernin muodostavat S-Pankki Oyj tytäryhtiöineen. Se palvelee ympäri maan 3,1 miljoonaa asiakastaan. Pankin liikevoitto oli 2020 21,0 miljoonaa euroa*.

*) S-Pankin tilinpäätöstiedote 1.1.–31.12.2020 (s-pankki.fi)

December 4, 2020 | Blog People

Vastuuta ja luottamusta asiakasprojekteissa

heidi-2020-1920x1439-5297594
Heidi opiskeli Tampereen yliopistossa tietotekniikkaa, matematiikkaa ja teollisuustaloutta. Vuonna 2019 valmistunut koodari on viihtynyt Profit Softwarella monipuolisissa ja haastavissa tehtävissä.

Heidi Vulli työskentelee Profit Softwarella konsulttina asiakkaalla Software Designerin roolissa. Hän aloitti Profitilla vuonna 2017 osa-aikaisena opiskellessaan Tampereen yliopistossa tietotekniikkaa, matematiikkaa ja taloustiedettä. Kokopäiväkonsulttina asiakkaalla Heidi on ollut vuoden 2020 alusta.

Heidi on jo ehtinyt kerryttää monipuolisesti kokemusta eri teknologioista, niin uusista kuin vanhoistakin, sillä hän on työskennellyt Profit Softwaren kiinnitysluottopankkituotteen, Mortgage Bank Managerin (MBM) parissa. Fullstack-koodarina hän työskentelee niin Reactilla, .NET:llä kuin legacy-tekniikoillakin, joskin viimeisenä mainituilla vähemmän. Hän on myös jo ehtinyt olla päähenkilönä käynnistämässä asiakasprojektia.

— Olen ollut mukana starttaamassa MBM-projektia nyt kahden eri asiakkuuden kanssa, Heidi kertoo. — On kiva päästä heti alussa mukaan, sillä siinä näkee omaa kädenjälkeä ja saa heti vastuuta.

Suurin osa Profit Softwaren MBM-tiimistä on tamperelaisia, joista osalla on ennen korona-aikaa ollut tapana käydä asiakkaan tiloissa pääkaupunkiseudulla työskentelemässä osan viikosta. Niin myös Heidillä, joka kävi asiakkaalla pari kertaa viikossa ennen etätyösuositusten voimaan astumista.

— Korona-aika vaikutti lopulta asiakastyöskentelyyn aika vähän, Heidi arvioi. — Siinä oltiin maantieteellisesti eri paikoissa jo muutenkin, joten etätyökäytännöt ja Teams-puhelut matalalla kynnyksellä olivat jo tuttuja. Toimintatavat olivat siis jo oikeastaan olemassa.

Projekteissa käydään asiakkaan kanssa tarkkaan läpi ratkaisun tarve, uuden ympäristön toimintamallit ja prosessit, sekä omaksutaan myös asiakkaan omaa liiketoimintaa. Uuteen asiakasprojektiin hyppääminen saattaakin tuntua kuin työpaikan vaihdokselta — sillä erotuksella, että taustalla on aina tukena oman yrityksen taustajoukot, mentori, tiiminvetäjä ja muut asiantuntijat sekä tietenkin oma tiimi.

— Aluksi oli vastavalmistuneena jännittävä ja jopa pelottava ajatus mennä kokopäiväiseksi konsultiksi asiakkaalle, tavata ihmiset ja tekijätiimi siellä päässä. Varsinkin, kun mukana oli paljon kokeneempia kuin itse on, Heidi kuvailee.

— Aika pian kuitenkin huomasin, että kaikki ottivat hyvin vastaan, ja yhteinen tavoite mielessä pitäen myös haastavimmista kysymyksistä pääsee eteenpäin, Heidi jatkaa. — Myös asiakkaan liiketoiminnan tuntemus kyllä karttuu projektia tehdessä, Heidi toteaa. 

Haasteita kohti oikealla asenteella

Kiinnitysluottopankkitoiminta on liiketoimintalogiikaltaan hienostunut — siis varsin haastava aluksi ottaa haltuun. Profit Softwarella MBM-tuotetta kehittävään tiimiin on kuitenkin onnistuneesti otettu mukaan uusia, myös uransa alkuvaiheessa olevia koodareita. Alussa jokaisella on tiiminvetäjän lisäksi tukenaan oma mentori, joka on tiimissä jo hetken aikaa työskennellyt toteuttaja. Tietoa siirretään ja oppiminen tehdään mahdollisimman helpoksi. Kokeneet konkarit auttavat uusia vauhtiin, ja kaikenlaisia kysymyksiä kannustetaan esittämään.

— Kun aloitin Profitilla, tiimissä tuotiin esiin heti se, ettei tarvitse osata kaikkea, eikä tarvitse peitellä sitä, ettei osaa kaikkea, Heidi kuvailee. — Missään kohtaa ei tarvinnut hävetä, ettei tiedä jotain, tiimi kyllä on tukena oppimisessa. Oli aika helppoa lähteä näillä eväillä asiakasprojekteihin sitten myös itsenäisesti, Heidi kertoo.

Kyky kysyä, vaikka sitten varmistuksen vuoksi, on myös asiakastyön yksi kulmakivi, sillä yhteinen ymmärrys on ensisijaisen tärkeää onnistuneelle koodille ja projektille. Kysymistaidon lisäksi tärkeää on avoin ja reipas asenne sekä uuden tiedon ja toimintatapojen sisäistäminen.

— Tykkään haastaa itseäni ja mennä epämukavuusalueelle, Heidi sanoo.  — Sillä tavalla kehittyy itsekin parhaiten, kun puskee itseään vähän sinne tuntemattomaan päin. Asiakastilanteet elävät ja projektien vaihtuessa myös työtehtävät voivat vaihtua. Konsulttikoodarina on tärkeää, että pystyy ketterästi mukautumaan ja joustamaan tilanteen mukaan.

Entä mikä on ollut mielekkäintä uusiin projekteihin lähtemisessä?

— Vastuuta saa lisää aika nopeastikin, jos asenne vain on kohdillaan, Heidi toteaa. — Se oli alun alkaenkin minulle tärkeä asia, kun tulin töihin Profitille, että yrityksessä luotetaan tekijöihin niin paljon, Heidi kertoo.

Myös asiakastyön monipuolisuus ja vaikutusmahdollisuudet omaan tekemiseen motivoivat.

— Asiakkaalla ollessa oma työ on se, joka antaa myös kuvan koko edustamastaan yrityksestä, Heidi sanoo. — Kun asiakkaan luottamuksen ansaitsee, se on tosi palkitsevaa, kasvattaa itsevarmuutta ja tuo vaikutusmahdollisuuksia koko tiimin toimintaan, ja tietenkin luo edellytykset oppia lisää uutta, Heidi miettii.


Kiinnostuitko työskentelystä Profit Softwarella?

Tutustu avoimiin paikkoihimme tai jätä avoin hakemus urasivuillamme!

Tutustu myös muihin työntekijöidemme tarinoihin:

Devaajan päivä

Työkaverit ja tehtävät motivoivat nuorta osaajaa: Asset Tracker ensimmäisenä projektina

Lahti + Profit Software = Match made

Ihmisen ja koneen rajapintaa kehittämässä