People story

Evitec tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

ilmari_liehu-2728113

Ilmari opiskelee Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta. Vapaa-ajallaan hän harrastaa padelia, käy salilla tai pelaa sulkapalloa.

Ilmari tuli Evitecille töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Evitecin työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan. Yksi houkuttelevista tekijöistä oli hyvä työilmapiiri. 

— Yrityksestä löytyi paljon kiinnostavaa tietoa ja somen perusteella yhteishenki vaikutti mahtavalta. Haluan kehittyä tiedolla johtamisen ja raportoinnin ammattilaiseksi, joten tuntui siltä, että mun omat urahaaveet ja Evitecin tarjoamat tehtävät kohtasivat hyvin, Ilmari kertoo. 

—Tosi iso plussa oli sekin, että tarjolla oli käytännössä vakituinen pesti, vaikkakin opiskeluiden aikana osa-aikaisesti, ei siis pelkkää kesäkeikkaa. Etätyökin on mahdollista. Evitecillä on myös toimistoja monessa paikassa Suomessa, joten jos tulee ajankohtaiseksi muuttaa, on senkin puolesta mahdollisuuksia. Tuli sellainen olo, että tässä on työpaikka, jonne mä haluan. 

Joustavasti töissä hyvässä yhteishengessä 

Ilmari lähetti hakemuksen, sai kutsun haastatteluun ja tuli valituksi. Nyt hän työskentelee Junior BI-konsulttina Lahden toimipisteellä, joskin tätä nykyä se olisi mahdollista yhtä hyvin myös Lappeenrannassa, lähellä yliopistoa. 

— Etukäteen sitä totta kai vähän jännitti, että miten sitä otetaan uutena ja nuorena työntekijänä vastaan, millainen esihenkilö on ja millaista hommaa, tulenko vain keittämään kahvia, Ilmari miettii. Hän jatkaa: 

— Aika positiivisesti yllätyin, kaikki on ihan mahtavia tyyppejä! Älyttömän hyvä yhteishenki, kenelle tahansa voi puhua oikeastaan mistä vain, ketään ei syrjitä, ja jopa ylemmille tahoille voi turvallisin mielin halutessaan laittaa viestiä tai soittaa, ei tarvitse pelätä ketään aseman puolesta.  

Ilmari työskentelee 2-3 päivää viikossa. Evitecillä kannustetaan opiskelijoita saattamaan opinnot loppuun, joten aikataulut sovitetaan joustavasti opiskelevan työntekijän toiveita kuunnellen. Kesällä voi tietenkin työskennellä halutessaan kokopäiväisesti. Myös Ilmari on saanut tukea ja joustoa opiskeluiden, lomien ja työn yhteensovittamiseen. 

Asennetta ja oppimiskykyä arvostetaan 

— Jo kuukauden sisällä aloituksesta olin ihan oikeissa projektihommissa. Oon tehnyt asiakasprojektissa raportoinnin kehitystä ja implementointia, siinä on mun pääpaino tällä hetkellä. Sivussa teen myös ylläpitoasiakkaidemme tikettejä, korjailen tai kehitän pienempiä yksittäisiä asioita. Aika suuri osa työstä on kommunikointia ja palaverisuunnittelua asiakkaan ja oman tiimin kanssa, varsinkin näin etätyössä ollessa, Ilmari kertoo. 

BI-kehitystä tehdään useimmiten Microsoftin työkaluilla, mutta myös esimerkiksi Qlik-tuoteperheen tuotteita käytetään asiakasprojektista riippuen. Kyky ottaa haltuun uusia työkaluja ja oppia on IT-alalla erittäin tärkeää ja arvostettua, ja sitä kautta myös nuori työntekijä pääsee kyllä näyttämään kyntensä. 

— Olen oppinut tosi paljon liiketoimintatiedon hallinnasta ja siitä, miten datasta tehdään arvoa ja miten yrityksessä toimitaan ylipäätään. Konsulttihommissa oppii myös viestintätaitoja, ne kehittyvät kuin itsessään tekemisen lomassa. Uusien työkalujen opettelukin on kiinnostavaa, Ilmari sanoo.  

Entä mikä tuntuu motivoivalta? 

— On aika mukava auttaa asiakkaita ratkaisemaan ongelmia. Kiva kertoa, että hei, näin mä tän ratkaisin ja nyt se toimii, Ilmari hymyilee ja jatkaa: 

— Aluksihan sekin oli toki jännää kommunikoida asiakkaan kanssa, siinäkin sitä mietti, että mitenkähän juniorikehittäjää katsotaan. Nopeasti huomasin, että ihan samalla tavalla arvostetaan taitoja ja tietoja kuin kenen tahansa muunkin. Viikoittain kun on tekemisissä, niin tulee tutummaksi myös ihmisten kanssa. Kun menee avoimin mielin, hommat järjestyvät. 

Uralla eteenpäin 

Seuraavaksi Ilmarin lähitavoitteissa siintää diplomityön aloittaminen ja valmistuminen, minkä jälkeen hän aikoo jatkaa täysipäiväisesti BI-konsulttina. 

— Täytyy sitten sen jälkeen miettiä vähän, mikä kiinnostaisi urakehityksen kannalta. Evitecillä on onneksi hyvät mahdollisuudet kehittyä vaikkapa projektipäällikön suuntaan, jos niin haluaa, Ilmari miettii. 

Entä mitä vinkkejä hänellä on työtä hakeville nuorille osaajille? 

— Rohkeasti vain hakemaan, vaikket täyttäisi kaikkia kriteereitä. Tuo esiin omaa kiinnostustasi konkretian kautta, näytä vaikkapa jotain vapaa-ajan projektia, jota olet työstänyt. Konkreettiset asiat ovat hyviä, koska sitten hakemus ei jää pelkkien sanojen ja opintorekisteriotteen tasolle, Ilmari tiivistää. 

Sitten vain hakemaan! Löydät avoimet työpaikkamme urasivuiltamme. 

ilmari_liehu-2728113

Ilmari opiskelee Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta. Vapaa-ajallaan hän harrastaa padelia, käy salilla tai pelaa sulkapalloa.

People story

Päivä IT-asiantuntijana Evitecillä

erkintalo_niko-1796x1920-8605023

Niko Erkintalo on asiantuntija, projektipäällikkö ja tiiminvetäjä Porista.

Asiantuntijatehtävissä Evitecillä ei tylsää päivää tule. Projektinhallinnan tehtävät luovat rutiineja, asiakastyö pitää vauhdissa ja tarjoaa kutkuttavaa haastetta, ja tiimin kanssa ongelmien selvittely tuo yhteisiä onnistumisia. Toisina päivinä ehtii suunnittelemaan, testaamaan ja koodaamaan enemmän, toisina taas kalenterissa on paljon palavereja.

Elävän elämän palaveripäiväsi saattaa näyttää seuraavalle:

Klo 8-9: Korona-aikana työskentely kotoa käsin on ollut suositeltavaa – niinpä asetut mukavasti työnantajan kotiisi kuljettaman työpöydän ääreen ja käynnistät härvelit. Tuotantopäivitys projektiin numero 1, jossa tuuraat vastuuhenkilöä hänen jäätyänsä lomalle.

Klo 9-9:30: Projektin numero 2 sisäinen suunnittelupalaveri teknisistä ratkaisuista. Ohjaat keskustelua, kysyt mielipiteitä ja odotat reaktioita kuin valmentaja konsanaan. Hyvät tiimityötaidot ovat tärkeä ja arvokas taito muiden kanssa yhteistyötä tehdessä.

Klo 9:30-10: Valmistautuminen pilvestä tarjottavan mobiilisovelluksen myyntipalaveriin teknisenä asiantuntijana ja pre sales -henkilönä. Koska kuulet tästä tietystä myyntiponnistuksesta ensimmäistä kertaa, yrität onkia myyjältä lisätietoja jo etukäteen.

Klo 10-11: Asiakaspalaveri projektista numero 3, jossa suunnittelette ja määrittelette yksityiskohtia loppuviikolle. Asiakkaiden kanssa on mukava tehdä työtä, sillä projekteissa näkee konkreettisesti sen, miten ratkaisumme ja toteutuksemme vievät asioita eteenpäin ja ihmiset ovat tyytyväisiä niihin.

Klo 11-12: Lounas onnistuu kiireen keskellä hyvinkin rauhallisesti, ja sen jälkeen ehdit ulkoiluttaa koiria kauniissa ilmassa. Esihenkilösi on kannustanut kokeilemaan myös kävelypalavereja, mutta juuri tänään sellainen ei ehkä onnistu.

Klo 12-14: Selvittämistä, dokumentointia sekä kommunikointia eri suuntiin. Suomen lisäksi Virossa ja Ruotsissa toimivan yrityksemme virallinen kieli on englanti, joten siihen törmäät tuon tuosta, eikä ruotsin kielen osaamisestakaan yhtään haittaa ole. Ylipäätään hyvät kommunikointitaidot tulevat tarpeeseen monipaikkakuntaisten projektien myötä.

Klo 14-15: Pidät asiakkaan arkkitehdin kanssa kahdenkeskisen, teknisen ohjausryhmästatuksen projektien tilanteesta. Yrityksemme kannustaa työntekijöitään proaktiiviseen viestintään asiakkaiden suuntaan, sillä asiakkaille on tärkeää tietää, missä mennään ja mitä tapahtuu seuraavaksi, ja mahdolliset haasteet ratkaistaan mieluusti jo ennen kuin niistä tulee varsinaisia ongelmia. Näin rakennamme jatkuvasti luottamusta, joka on toimintamme tärkeimpiä kulmakiviä.

Klo 15-16: Osallistut rekrytointi-ilmoituksen laatimiseen saadaksesi itsellesi asiantuntevan kollegan. Kun sanomme työpaikkailmoituksessamme, että tukenasi ovat kaikki Evitecin ammattilaiset, se tarkoittaa pomosi, mentorisi ja muun tiimisi ohella myös HR:n ja markkinoinnin ammattilaisia sekä koko muuta backofficea. Kaikki näistä haluavat tukea ja auttaa niin uusia työntekijöitämme, kuin jo kokeneita konkareitakin loistamaan työssään. Olemme ylpeitä myös keskinäisestä auttamisen kulttuuristamme, jossa aidosti autamme toisiamme eteenpäin ja haluamme työkaveriemme loistavan.

Kuten näkyy, päivät ovat monipuolisia ja tekemistä riittää. Tämän kirjoittanut henkilö kaipaisi kovasti juuri sinun apuasi – harkitsisitko tiimiimme liittymistä?

erkintalo_niko-1796x1920-8605023

Niko Erkintalo on asiantuntija, projektipäällikkö ja tiiminvetäjä Porista.

December 4, 2020 | Blog People

Vastuuta ja luottamusta asiakasprojekteissa

heidi-2020-1920x1439-5297594
Heidi opiskeli Tampereen yliopistossa tietotekniikkaa, matematiikkaa ja teollisuustaloutta. Vuonna 2019 valmistunut koodari on viihtynyt Profit Softwarella monipuolisissa ja haastavissa tehtävissä.

Heidi Vulli työskentelee Profit Softwarella konsulttina asiakkaalla Software Designerin roolissa. Hän aloitti Profitilla vuonna 2017 osa-aikaisena opiskellessaan Tampereen yliopistossa tietotekniikkaa, matematiikkaa ja taloustiedettä. Kokopäiväkonsulttina asiakkaalla Heidi on ollut vuoden 2020 alusta.

Heidi on jo ehtinyt kerryttää monipuolisesti kokemusta eri teknologioista, niin uusista kuin vanhoistakin, sillä hän on työskennellyt Profit Softwaren kiinnitysluottopankkituotteen, Mortgage Bank Managerin (MBM) parissa. Fullstack-koodarina hän työskentelee niin Reactilla, .NET:llä kuin legacy-tekniikoillakin, joskin viimeisenä mainituilla vähemmän. Hän on myös jo ehtinyt olla päähenkilönä käynnistämässä asiakasprojektia.

— Olen ollut mukana starttaamassa MBM-projektia nyt kahden eri asiakkuuden kanssa, Heidi kertoo. — On kiva päästä heti alussa mukaan, sillä siinä näkee omaa kädenjälkeä ja saa heti vastuuta.

Suurin osa Profit Softwaren MBM-tiimistä on tamperelaisia, joista osalla on ennen korona-aikaa ollut tapana käydä asiakkaan tiloissa pääkaupunkiseudulla työskentelemässä osan viikosta. Niin myös Heidillä, joka kävi asiakkaalla pari kertaa viikossa ennen etätyösuositusten voimaan astumista.

— Korona-aika vaikutti lopulta asiakastyöskentelyyn aika vähän, Heidi arvioi. — Siinä oltiin maantieteellisesti eri paikoissa jo muutenkin, joten etätyökäytännöt ja Teams-puhelut matalalla kynnyksellä olivat jo tuttuja. Toimintatavat olivat siis jo oikeastaan olemassa.

Projekteissa käydään asiakkaan kanssa tarkkaan läpi ratkaisun tarve, uuden ympäristön toimintamallit ja prosessit, sekä omaksutaan myös asiakkaan omaa liiketoimintaa. Uuteen asiakasprojektiin hyppääminen saattaakin tuntua kuin työpaikan vaihdokselta — sillä erotuksella, että taustalla on aina tukena oman yrityksen taustajoukot, mentori, tiiminvetäjä ja muut asiantuntijat sekä tietenkin oma tiimi.

— Aluksi oli vastavalmistuneena jännittävä ja jopa pelottava ajatus mennä kokopäiväiseksi konsultiksi asiakkaalle, tavata ihmiset ja tekijätiimi siellä päässä. Varsinkin, kun mukana oli paljon kokeneempia kuin itse on, Heidi kuvailee.

— Aika pian kuitenkin huomasin, että kaikki ottivat hyvin vastaan, ja yhteinen tavoite mielessä pitäen myös haastavimmista kysymyksistä pääsee eteenpäin, Heidi jatkaa. — Myös asiakkaan liiketoiminnan tuntemus kyllä karttuu projektia tehdessä, Heidi toteaa. 

Haasteita kohti oikealla asenteella

Kiinnitysluottopankkitoiminta on liiketoimintalogiikaltaan hienostunut — siis varsin haastava aluksi ottaa haltuun. Profit Softwarella MBM-tuotetta kehittävään tiimiin on kuitenkin onnistuneesti otettu mukaan uusia, myös uransa alkuvaiheessa olevia koodareita. Alussa jokaisella on tiiminvetäjän lisäksi tukenaan oma mentori, joka on tiimissä jo hetken aikaa työskennellyt toteuttaja. Tietoa siirretään ja oppiminen tehdään mahdollisimman helpoksi. Kokeneet konkarit auttavat uusia vauhtiin, ja kaikenlaisia kysymyksiä kannustetaan esittämään.

— Kun aloitin Profitilla, tiimissä tuotiin esiin heti se, ettei tarvitse osata kaikkea, eikä tarvitse peitellä sitä, ettei osaa kaikkea, Heidi kuvailee. — Missään kohtaa ei tarvinnut hävetä, ettei tiedä jotain, tiimi kyllä on tukena oppimisessa. Oli aika helppoa lähteä näillä eväillä asiakasprojekteihin sitten myös itsenäisesti, Heidi kertoo.

Kyky kysyä, vaikka sitten varmistuksen vuoksi, on myös asiakastyön yksi kulmakivi, sillä yhteinen ymmärrys on ensisijaisen tärkeää onnistuneelle koodille ja projektille. Kysymistaidon lisäksi tärkeää on avoin ja reipas asenne sekä uuden tiedon ja toimintatapojen sisäistäminen.

— Tykkään haastaa itseäni ja mennä epämukavuusalueelle, Heidi sanoo.  — Sillä tavalla kehittyy itsekin parhaiten, kun puskee itseään vähän sinne tuntemattomaan päin. Asiakastilanteet elävät ja projektien vaihtuessa myös työtehtävät voivat vaihtua. Konsulttikoodarina on tärkeää, että pystyy ketterästi mukautumaan ja joustamaan tilanteen mukaan.

Entä mikä on ollut mielekkäintä uusiin projekteihin lähtemisessä?

— Vastuuta saa lisää aika nopeastikin, jos asenne vain on kohdillaan, Heidi toteaa. — Se oli alun alkaenkin minulle tärkeä asia, kun tulin töihin Profitille, että yrityksessä luotetaan tekijöihin niin paljon, Heidi kertoo.

Myös asiakastyön monipuolisuus ja vaikutusmahdollisuudet omaan tekemiseen motivoivat.

— Asiakkaalla ollessa oma työ on se, joka antaa myös kuvan koko edustamastaan yrityksestä, Heidi sanoo. — Kun asiakkaan luottamuksen ansaitsee, se on tosi palkitsevaa, kasvattaa itsevarmuutta ja tuo vaikutusmahdollisuuksia koko tiimin toimintaan, ja tietenkin luo edellytykset oppia lisää uutta, Heidi miettii.


Kiinnostuitko työskentelystä Profit Softwarella?

Tutustu avoimiin paikkoihimme tai jätä avoin hakemus urasivuillamme!

Tutustu myös muihin työntekijöidemme tarinoihin:

Devaajan päivä

Työkaverit ja tehtävät motivoivat nuorta osaajaa: Asset Tracker ensimmäisenä projektina

Lahti + Profit Software = Match made

Ihmisen ja koneen rajapintaa kehittämässä

sannan-blogikuva-muokattu-1-1-225x300-1477837
Sanna Hiltunen, Profit Softwaren IT-projektipäällikkö

Sanna Hiltunen on Profit Softwaren kokenut projektipäällikkö, jota on aina kiinnostanut IT-ala. Hän haluaa kannustaa tyttöjä ja naisia koodaamaan kertomalla uratarinansa.

(more…)