Customer story

Vahinkovakuutusyhtiö Pohjantähti hyödyntää OpenText Exstreamia dokumentinhallinnassaan

Pohjantähti on Suomen kuudenneksi suurin vahinkovakuuttaja*. Osa heidän digitalisaatiostrategiaansa on ollut siirtyminen StreamServestä Exstreamiin. Toteutus tehtiin yhteistyössä pitkäaikaisen IT-kumppanin, Profit Softwaren, kanssa.

Muutos oli välttämätön, sillä versiotuki liiketoimintakriittiselle asiakirjahallintajärjestelmälle, StreamServe 5.6.2:lle, oli loppumassa. Toinen merkittävä syy on EU:n saavutettavuusdirektiivi, joka takaa yhdenvertaisen pääsyn digitaalisiin palveluihin mm. vanhuksille ja vammaisille. Direktiivi tulee voimaan asteittain, seuraavien vaatimusten tullessa voimaan kesäkuussa 2021.

files

-Profit Software on pitkäaikainen kumppanimme. Vakuutusjärjestelmämme on Profit Softwaren ylläpitämä, joten oli luonnollista toteuttaa StreamServen versionnostohanke heidän kanssaan, kertoo Pohjantähden IT-kehitysjohtaja Jukka Grönroos.

Pohjantähti hyödyntää alkuvaiheessa Exstreamin perusominaisuuksia, mutta valmius uusien toiminnallisuuksien käyttöönottoon on olemassa. Uusin versio sisältää toiminnallisuuksia, kuten laajat verkkotyökalut tai interaktiivisten lomakkeiden luomisen tietojen keräämistä varten.

-Emme ole vielä hyödyntäneet kaikkia Exstreamin tarjoamia mahdollisuuksia, mutta tunnistamme jo nyt käyttötapauksia, joiden avulla saamme kustannushyötyjä ja parannamme käyttäjäkokemusta: esimerkiksi liiketoiminnan itsenäisesti muokattavien osioiden mahdollistaminen, viestintäprosessien laajentaminen sekä uusimpien rajapintojen hyödyntäminen, jatkaa Grönroos.

-Projekti eteni iteratiivisesti. Ensimmäisessä vaiheessa asensimme Exstream 16.6.2 -testiympäristön ja aloitimme migraation StreamServe 5.6.2:sta. Migraation jälkeen teimme muutamia muutoksia asiakirjojen ulkoasuun. Kohtasimme myös haasteita korvatessamme StreamIN:llä tehdyt datan sisäänluvut. Nyt olemme saaneet ensimmäiset dokumentit tuotantoon, kertoo Profit Softwaren kehittäjä Heikki Jaakkola.

Profit Softwarella on Pohjantähdessä useita eri projektitiimejä. Exstream-ylläpidosta ja kehitystyöstä vastaa oma tiimi.

Pohjantähti on vuonna 1895 perustettu suomalainen vakuutusyhtiö, joka tarjoaa monipuolista vakuutusturvaa kotitalouksille, maatalouksille sekä yrityksille. Se palvelee asiakkaitaan lähes 30 toimipisteessä eri puolilla Suomea.

Profit Software on finanssialalle järjestelmäratkaisuja ja konsulttipalveluita toimittava yritys. Se tarjoaa lisäksi analytiikka- ja tiedonhallintapalveluita useille toimialoille. Vuonna 1992 perustetun Profit Softwaren toimistot sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Porissa, Lahdessa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Henkilöstömäärä on 250+.

*) Finanssiala, Vakuutusvuosi 2019