Är du intresserad av att arbeta i mångsidiga utvecklingsprojekt inom den finansiella sektorn? Vi på Evitec jobbar med uppdrag av samhällsviktig betydelse. En av våra kunder, Länsförsäkringar, använder vårt system för utbetalning av pensioner, och vi har även flera andra intressanta projekt inom finansområdet. Evitec är också Finlands ledande leverantör av försäkringshanteringssystem. Nu är målet att vi ska bli minst lika framgångsrika i Sverige! Vill du följa med på resan?

Vi söker nu en Test Automation Engineer till vårt team i Sverige. I ditt arbete som Test Automation Enigeer arbetar du med att kontrollera specifikationer, beskriva detaljerade och omfattande testfall och automatiserar systemtestning som en del av ett produktutvecklings- eller kundprojekt. Du ansvarar även för att identifiera, analysera och lösa upptäckta problem tillsammans med teamet. Tjänsten kräver att du redan har flera års erfarenhet som Javautvecklare och är bekant med de senaste Javametoderna. Du har insikt i bästa praxis inom mjukvaruutveckling och guidar gärna dina kollegor i ditt team med kollegor i både Sverige, Finland och Estland. Större delen av kommunikationen sker via Teams, men moderna arbetsverktyg möjliggör smidigt samarbete och vi når varandra med låg tröskel oavsett geografi. Om kvalitét och kundnöjdhet är viktigt för dig så tror vi att du kan vara rätt person för oss!

Som Test Automation Engineer arbetar du i ett agilt utvecklingsteam, vilket kräver en effektiv och tydlig kommunikation med både produkt- och kundprojektmedlemmar. I våra projekt sätter vi alltid kvalitet först, vårt mål är en 100% nöjd kund. Din viktigaste uppgift är att säkerställa den höga kvaliteten på produkten och dess leverans.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du;

 • Minst 5 års erfarenhet av att utveckla och testa webbaserade system
 • Kunskap och arfarenhet av testautomationsmetoder och verktyg (t.ex. Robot Framework, Cypress).
 • Lämplig utbildning inom mjukvarubranschen
 • Förmåga att visualisera komplexa enheter och förstå den tekniska och affärsmässiga dimensionen av mjukvaruprodukten ur ett kvalitetssäkringsperspektiv
 • Förmåga att avsluta det du påbörjar och förstår vikten av att hålla dig till projektets schema
 • Intresse för utvecklingsarbete i en internationell arbetsmiljö med agila metoder
 • Ett hjälpsamt förhållningssätt till team- och kundarbete
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Dessutom värdesätter vi:

 • Kunskap och erfarenhet av de vanligaste arbetsredskapen, t.ex. Jira, Confluence, GitLab, Swagger
 • Erfarenhet inom finanssektorn eller liv- och pensionsförsäkring
 • Kunskap och erfarenhet av databasteknologier (SQL, DB2)
 • Erfarenhet av agil mjukvaruutveckling och teamwork

Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö i en växande och framgångsrik organisation där du kan utveckla din egen kompetens. Vi har en stöttande arbetskultur där alla kan bidra genom kunskap och gemenskap. Vi har en arbetskultur som främjar balans mellan arbete och privatliv, exempelvis i form av möjlighet till distansarbete och flexibel arbetstid. Vi har dessutom konkurrenskraftiga förmåner, bland annat betalda luncher.

Är du rätt person att komplettera vårt team i Sverige? Vi går igenom alla ansökningar löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sök redan idag!

För mer information, välkommen att kontatka;

therese.blank@evitec.com

Evitec levererar systemlösningar och konsulttjänster för finanssektorn samt business intelligencetjänster till en rad olika branscher. Evitec grundades 1992 och har kontor i Stockholm, Espoo. Tammerfoors, Björneborg, Lathis, Villmanstrand och Tallin. Antalet anställda är över 350 st.

Är du intresserad av att vara med i mångsidiga projekt inom den finansiella sektorn? Vi på Evitec jobbar med uppdrag av samhällsviktig betydelse. En av våra kunder, Länsförsäkringar, använder vårt system för utbetalning av pensioner, och vi har även flera andra intressanta projekt inom finansområdet.

Vi söker dig som jobbat några år som arkitekt, gärna inom bank, finans eller försäkring till vårt kontor i Stockholm. Vill du jobba som konsult på ett konsultbolag som är nischat inom denna sektor borde vi pratas vid. Vi ser gärna att du, likt våra övriga konsulter, har erfarenhet av genomföranden i en mer agil approach, såväl som mer traditionella projektmetoder. Vår IT-arkitekt leder arkitekturarbetet ute hos någon av våra kunder inom bank, finans och försäkring. Det är en spännande och utvecklande miljö med mångsidiga teknologier och stor utvecklingspotential.

Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö i en växande och framgångsrik organisation där du kan utveckla din egen kompetens. Vi har en arbetskultur som främjar balans mellan arbete och liv, till exempel i form av distansarbete och flexibel arbetstid. Vi vill att du fokuserar på att lysa där du är som bäst. Vi har en stöttande arbetskultur där alla kan bidra, odlar humor och lär oss nya saker tillsammans. Dessutom har vi konkurrenskraftiga förmåner som exempelvis betalda luncher.

För att lyckas med denna uppgift är det önskvärt att du har:

 • minst 5 års erfarenhet som arkitekt
 • 3-5 års erfarenhet som systemutvecklare
 • Erfarenhet av Devops, CI/CD, automation
 • Erfarenhet av att jobba i komplexa miljöer där många system integrerar
 • Kunskaper att kommunicera starkt med både utvecklingsteamet och verksamheteny
 • Flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Dessutom uppskattar vi:

 • Erfarenhet av Microsoft utvecklingsplattform samt Azure Cloud
 • Tidigare erfarenhet av finans, bank eller försäkring
 • Viljan att hela tiden utvecklas och lära dig nya saker
 • Intresse för långsiktigt arbete med samhällsviktiga system

 

Är du rätt person att komplettera vår kunniga och varmhjärtade arbetsgemenskap? 

Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande uoch tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

 

För mer information, välkommen att kontakta:

Country Manager, Andreas Johansson, andreas.johansson@evitec.com

Läs mer om oss:
People stories – Evitec

Evitec levererar systemlösningar och konsulttjänster för finanssektorn. Bolagets erbjudande omfattar även business intelligence-tjänster för en rad branscher. Evitec grundades 1992 och har kontor i Stockholm, Esbo, Tammerfors, Björneborg, Lahtis, Villmanstrand och Tallinn. Antalet anställda är över 300.

Är du intresserad av att vara med i mångsidiga projekt inom den finansiella sektorn? Vi på Evitec jobbar med uppdrag av samhällsviktig betydelse. En av våra kunder, Länsförsäkringar, använder vårt system för utbetalning av pensioner, och vi har även flera andra intressanta projekt inom finansområdet.

Vi vill nu förstärka vårt team i Sverige med ytterligare Javautvecklare och söker dig som vill vara med och bygga upp vårt team! Du kommer med idéer, implementerar och testar lösningar på kundens affärsbehov tillsammans med vårt kunniga och nära team. Vi behöver en person som är erfaren, kan ta ansvar och vill hjälpa andra.

I ditt arbete kommer du att representera Evitec som konsult ute hos våra kunder tillsammans med vårt utvecklingsteam, i nära samarbete med kundens funktioner inom affärsområdet. Uppdraget innebär både nyutveckling och förbättring av befintliga lösningar. Du kan jobba enligt dina önskemål med integrationer, backend-kodning, specifikationer, problemlösning eller arkitektur. Om kvalitet på utförande och kundnöjdhet är viktiga värden för dig, är du rätt person för oss.

Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö i en växande och framgångsrik organisation där du kan utveckla din egen kompetens. Vi har en stöttande arbetskultur där alla kan bidra genom kunskap och gemenskap. Vi har en arbetskultur som främjar balans mellan arbete och privatliv, exempel i form av möjlighet till distansarbete och flexibel arbetstid. Vi har dessutom konkurrenskraftiga förmåner som exempelvis betalda luncher.

 

För att lyckas med denna uppgift är det önskvärt med kunskaper inom:

 • Java, J2EE, JSP, Spring
 • Kommunikation: REST, Kafka
 • Web frontend: React, JavaScript, JQuery
 • Versionshantering: Git
 • Cloud: AWS
 • Databas: SQL, MongoDB, DB2
 • Applikationsserver: JBoss, Wildfly, WebSphere
 • Ytterligare verktyg: Jira, Confluence, Swagger, Docker
 • Infrastruktur: Linux, Apache, Kubernetes
 • God kommunikations- och samarbetsförmåga och intresse för att arbeta med kunder
 • Flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska
 • Erfarenhet av problemlösning

 

Dessutom uppskattar vi:

 • Tidigare erfarenhet av finans eller liv- och pensionsförsäkring
 • Viljan att hela tiden utvecklas och lära dig nya saker
 • Intresse för långsiktigt arbete med samhällsviktiga system
 • Erfarenhet av att testa och granska praxis
 • En framtidsvision för kvalitetsutveckling av mjukvara
 • Agila utvecklingsmetoder

 

Vi uppskattar även om:
Du är modig och vill påverka. Vi har en lång och etablerad närvaro på den finska marknaden, men i Sverige bygger vi upp en verksamhet som vi en dag förhoppningsvis kan kalla en framgångshistoria.

 

Är du rätt person att komplettera vår kunniga och varmhjärtade arbetsgemenskap? Vi kommer att gå igenom alla ansökningarna löpande och tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. 

För mer information, välkommen att kontakta:
HR Manager Therese Blank, therese.blank@evitec.com

 Läs mer om oss:
People stories – Evitec

 

Evitec levererar systemlösningar och konsulttjänster för finanssektorn. Bolagets erbjudande omfattar även business intelligence-tjänster för en rad branscher. Evitec grundades 1992 och har kontor i Stockholm, Esbo, Tammerfors, Björneborg, Lahtis, Villmanstrand och Tallinn. Antalet anställda är över 300.

Är du intresserad av att vara med i mångsidiga projekt inom den finansiella sektorn? Vi på Evitec jobbar med uppdrag av samhällsviktig betydelse. En av våra kunder, Länsförsäkringar, använder vårt system för utbetalning av pensioner, och vi har även flera andra intressanta projekt inom finansområdet.

Eftersom vi etablerar vår verksamhet i Sverige hoppas vi att du är redo att utveckla den gemensamma kulturen och bidra med ditt engagemang. Du har hela teamet som stödjer dig! 

Vad du ska jobba med  

Vi söker erfarna .NET-utvecklare till vårt växande team i Stockholm. 

Du kommer huvudsakligen att representera Evitec som konsult ute hos en av våra kunder tillsammans med vårt utvecklingsteam, i nära samarbete med kundens funktioner inom affärsområdet. Uppdraget innebär både nyutveckling och förbättring av befintliga lösningar. Du kan jobba enligt dina önskemål med integrationer, backend-kodning, specifikationer, problemlösning eller arkitektur.  

Vi erbjuder  

Vi satsar kontinuerligt på kompetensutveckling. Under de två första månaderna erbjuder vi dig certifieringsutbildning för att bli mer attraktiv som konsult och lära dig nya tekniker. Du har tillgång till duktiga kollegor och ett konkurrenskraftigt kompensationspaket.   

Vi uppskattar  

Om du ser dig själv som strukturerad, lösningsorienterad och har lätt för att förstå olika flöden och processer tror vi att du skulle passa bra i vårt team. 

Vi uppskattar även om du är modig och vill påverka. Vi har en lång och etablerad närvaro på den finska marknaden, men i Sverige bygger vi upp en verksamhet som vi förhoppningsvis en dag kan kalla en framgångshistoria.   

Vi förväntar oss att du har kunskaper inom  

 • C# och .NET 
 • Javascript och frontend frameworks som React eller Angular  

Dessutom förväntar vi oss att du  

 • Har 4-5 års erfarenhet av .NET utveckling
 • Är kundorienterad med god social kompetens   
 • Är positiv till att lära dig nya tekniker  
 • Har kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska  

 

För mer information, är du välkommen att kontakta:
HR Manager Therese Blank, therese.blank@evitec.com

 

People stories – Evitec

Evitec levererar systemlösningar och konsulttjänster för finanssektorn. Bolagets erbjudande omfattar även business intelligence-tjänster för en rad branscher. Evitec grundades 1992 och har kontor i Stockholm, Esbo, Tammerfors, Björneborg, Lahtis, Villmanstrand och Tallinn. Antalet anställda är över 350.

Vi söker en projektledare till vårt team i Sverige för att leda arbetet med våra Evitec Covered Bonds product i norden. Evitec Covered Bonds är en IT lösning/produkt som hjälper våra kunder inom bank och finans i all hantering omkring säkerställda obligationer.

I våra projekt är kvaliteten viktigast och vi siktar ständigt på långvariga kundrelationer. Tack vare våra engagerade kunder och målmedvetna medarbetare får våra projektledare möjlighet att ständigt fördjupa och utveckla sina kunskaper. Som projektledare på Evitec får du dessutom möjlighet att vara en del av ett företagsövergripande utvecklingsarbete, när vi satsar på den nordiska marknaden. Genom att du bidrar med dina tidigare erfarenheter och kompetens kommer vi tillsammans kunna genomföra framgångsrika projekt!

Hos oss kommer du arbeta tillsammans med ett tvärnordiskt team av experter.

Om Evitec Covered Bonds

Evitec Covered Bonds är en IT lösning/produkt för hantering av säkerställda obligationer. Den tillhandahåller IT-stöd för handhavande av säkerställda obligationer.

 • Automatiserad pooling (LTV, kalkylering av kassflöde, etc.)
 • Automatisering av regulativa rapporter & rating rapporter
 • Kontinuerligt anpassad till ny lagstiftning och regelverk
 • Riskhantering
 • Hantering och optimering av säkerhetsmassa

Vi är marknadsledande i Finland och letar ständigt efter sätt att utveckla vår produkt ytterligare både tekniskt och för att stödja våra kunder att förbättra och effektivisera hanteringen av säkerställda obligationer.

Genom att ständigt vilja utvecklas och förbättra oss, jobbar vi nu även med att stödja gröna och hållbara obligationer. På så vis hjälper vi både banker och finansbolag att gå mot en mer hållbar framtid, det är viktigt för oss!

På Evitec är du med och påverkar framtidens finansiella sektor
Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö i en växande och framgångsrik organisation där du får möjlighet att utvecklas.

För oss är det viktigt med en arbetskultur som främjar balans mellan arbete och privatliv, exempelvis i form av möjlighet till hybridarbete och flexibel arbetstid. Vi har även en stöttande arbetskultur där alla är med och bidrar, sprider glädje och utvecklas tillsammans.

Dessutom erbjuder vi konkurrenskraftig lön och förmåner.

För att lyckas med denna uppgift bör du ha:

 • Minst 7 års erfarenhet som projektledare inom IT och helst inom bank och finans
 • Erfarenhet av genomföranden i en agil miljö (SAFe), samt traditionella projektmetoder 
 • Ett trevligt och medmänskligt förhållningssätt till team- och kundarbete 
 • Förmåga att producera projektdokumentation av hög kvalitet (t.ex. förstudier, specifikationer, processdiagram, projektplaner) 
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

 

Vi ser gärna även att du har:

 • Tidigare erfarenhet av arbete med säkerställda obligationer
 • Viljan att utvecklas och lära dig nya saker 
 • Intresse för långsiktigt arbete med samhällsviktiga system 

   

Är du rätt person att komplettera vårt kunniga och engagerade team? Ansök senast den 15.12.2023. Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För mer information, välkommen att kontakta:

Country Manager Andreas Johansson, andreas.johansson@evitec.com