People story

Tiimityön pohjana luottamus ja kommunikaatio

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Evitecin eri kehittäjätiimejä. Tällä kertaa tutustumme Jereen ja Teemuun, jotka työskentelevät yhdessä mm. Data Masking -ratkaisun parissa. Ratkaisua voidaan käyttää henkilötietojen häivyttämisessä eli maskauksessa.

– Me ollaan tehty yhdessä töitä 11 vuotta, harvemmin tässä yllätyksiä toisen suunnasta tulee, toteaa Jere kollegastaan Teemusta.

Jere ja Teemu tekevät töitä yhdessä eri projekteissa, viimeksi Data Masking -ratkaisun osalta asiakasprojektissa.

– Voisi sanoa, että tämän ratkaisun osalta tiimi muodostuu, kun asiakasprojekti alkaa. Tiimit ovat projektikohtaisia ja projektin alkaessa päätetään, keitä meiltä tulee mukaan, ketkä ovat mukana asiakkaan puolelta ja onko mukana vielä jokin muu taho, mikäli kyseessä on monitoimittajaympäristö, sanoo Teemu.

Ongelmatilanteissa tukea kollegalta

Projektin keskiössä on aina kommunikaatio ja tehtäväjaot.

Asiakkaan kanssa kommunikoidaan tilanteesta riippuen puhelimella, sähköpostitse ja Teamsin välityksellä. Tärkeää on muistaa se, että mitä tahansa tehdään, niin se dokumentoidaan.

– Jaamme ylipäätään paljon tietoa, mutta erityisesti, kun pitää löytää ratkaisu johonkin. Jos tiimissämme olisi junior-kehittäjä, tulisi koulutukseen ja perehdytykseen panostaa enemmän, kertoo Jere.

– Meidän tekninen stack on sen verran laaja, että tiedon jakaminen on siitäkin näkökulmasta joskus haastavaa. Projekteissa luonnollisin paikka keskustelulle on dailyt, sanoo Teemu.

Erittäin hyvä, ellei täydellinen

Viimeisimmässä Data Masking -toteutuksessa Teemu toimi projektipäällikkönä, Jere arkkitehtinä.

-Teemulle annan kyllä kiitosta siitä, että hän oli niin hyvin kartalla kaikesta, vaikka projektipäällikön roolissa on paljon hallinnoitavaa, sanoo Jere.

-Jere puolestaan ansaitsee kiitosta siitä, että hänen tekninen ja sisällöllinen ymmärryksensä on niin vahva. Tässä meidän viimeisimmässä projektissamme oli paljon uusia asioita ja tehokkaasti Jere nekin otti haltuun, kehuu Teemu.

Molemmat korostavat yhdessä sparrailun ja avoimuuden helpottaneen projektin toteutusta ylipäätään.

– Harvoin on sellaisia tilanteita, ettei keksi mitään kehitettävää, mutta tässä meidän viimeisimmässä projektissamme oli kyllä tosi hyvä draivi kaikilla osapuolilla, päättää Teemu.

Kiinnostuitko urasta Evitecillä tai onko alanvaihto ajankohtaista? Tutustu avoimiin paikkoihimme  urasivuillamme.