Kundberättelse

Effektiv informationshantering med en pålitlig partner: Vierumäki-företagen utvecklar sin datadrivna kultur med Microsoft Fabric

Bakgrund och utmaningar

Vierumäki-företagen, kända för sin boende-, restaurang- och sportverksamhet, förnyade sitt datalager med hjälp av Evitec Solutions. Företaget som tidigare använde sig av Snowflake, behövde nu en mer flexibel och integrerad lösning.

Företagets tillväxt drev behovet av bättre analyser och utvecklingen av datadriven ledning, med ett kvalitets- och modernt informationssystem som en viktig byggsten. Målet var att harmonisera de verkyg som används och effektivt utnyttja de möjligheter som erbjuds av Microsofts ekosystem.

Lösning: Microsoft Fabric

Evitec Solutions föreslog för Vierumäki-företagen en lösning med Microsoft Fabric, som möjliggör ett sömlöst dataflöde mellan olika källsystem. Viktiga datakällor som Netvisors finansiella data, Jamix produktionssystem och Hotellinx-systemet integrerades i Fabric. Detta möjliggör dataflöde till Lakehouse och datalager, vilket gör informationen tillgänglig för Power BI-rapportering. På detta sätt kan personalen på Vierumäki-företagen själva utveckla och underhålla sin rapportering och analys.

Anssi Laine, Revenue Manager på Vierumäki-företagen, delar med sig av sina erfarenheter:

— Fabric är enkelt och intuitivt att använda, och att Microsofts produkter är bekanta och konsekventa underlättar affärsverksamheten, säger Laine. — Vi vill utveckla vår datadrivna kultur, så det är viktigt att kunna utnyttja boknings- och försäljningsdata effektivt relaterat till restaurang-, boende- och sportverksamheten. Vad vi tycker är fördelaktigt med Fabric är att teknologin fortsätter att utvecklas och erbjuder oss nya möjligheter i framtiden.

De fördelar som Fabric för med sig, såsom prissättning, hastighet, innovation, AI-stöd och avancerade analysmöjligheter, har övertygat användare världen över. Fabric möjliggör snabbare utförande av grundläggande databehandling, vilket gör det möjligt för företaget att fokusera på mer avancerade analyser och de insikter som erhålls från dem.

Vierumäki image bank

God projektkommunikation möjliggör en smidig övergång

Under projektet genomfördes en smidig övergång från Snowflake till Fabric utan betydande störningar eller avbrott. Microsoft Fabric är en relativt ny teknologi; nya aspekter uppstod under projektets gång, men Evitec Solutions erfarna Microsoft-utvecklare navigerade dessa nya vågor naturligt. Teamet förlitade sig på sin mångsidiga expertis och kunde tillämpa sin tidigare teknologikunskap på Fabric. Kommunikation med låg tröskel med kunden säkerställde att riktningen alltid hölls korrekt. På så sätt stödde teamet Vierumäki-företagens övergång mot mer effektiv dataanvändning i sin verksamhet.

Vierumäki-företagen är nöjda med det stöd och samarbetet som Evitec Solutions tillhandahöll.

— Kommunikation i projektet har varit tydlig och rollerna väl definierade. Evitec Solutions har varit en pålitlig partner för oss tidigare, och vi har kunnat lita på deras expertis under hela detta projekt också, säger Laine.

Evitec Solutions och Vierumäki-företagen fortsätter att arbeta nära tillsammans för att säkerställa att teknologin och processerna utvecklas enligt affärsbehoven.

Teemu Vainio, chef för data- och analysverksamhetsenheten på Evitec Solutions, sammanfattar:

— Om ett företag till exempel vill ta AI i bruk i framtiden, måste det ha högkvalitativ data och ett lättintegrerat ramverk. Uppförandet av ett bra datalager med moderna teknologier är en grundläggande förutsättning för framtida utvecklingssteg.

Vierumäki image bank

Vierumäki-företagen

Det finns flera företag som verkar i Vierumäki-området. De största företagen är det finska idrottsinstitutets stödföretag, Vierumäki Sports och Vierumäki Infra. Vierumäki och det finska idrottsinstitutet fokuserar på att producera och utveckla internationella tjänster inom utbildning, idrott och toppidrott. För att stödja detta uppdrag erbjuder Vierumäki-företagen sina kunder goda förutsättningar, inklusive mat, vila och idrottsanläggningar. Arbetet styrs av Vierumäki-företagens gemensamma och internaliserade värderingar –  tradition, natur, svett och ett leende.

Evitec Solutions

Specialiserat på mjukvaruproduktion och projekt, samt data och analys, har det nordiska Evitec Solutions verkat i över 30 år och hjälpt sina kunder att modernisera sina system och verksamheter. Genom att kombinera teknologi och kundförståelse fokuserar företagets över 300 experter på genuint partnerskap och samarbete i projekt.